wrapper

Kampanjer

Fri och snabb frakt inom Sverige
Vi svarar inom 24 timmar

Fönster

Vi på Fönstex AB tillverkar och erbjuder våra kunder högkvalitativa fönster av Trä och PVC. Vi har tre produktionslinjer: Träfönster, Träfönster med aluminium och Plastfönster (PVC).
Vi producerar standard och specialanpassade fönster i olika former såsom Utvändiga, Invändiga, Terrass fönster, Fasta fönster, Sidohängda, Vridbara, Traditionsfönster, Flaggfönster, Överkantshängda, Halvrunda, Runda och Specialfönster. Vi arbetar även med individuella projekt och står alltid redo för att hjälpa till er med rådgivning för att förverkliga din idé. Om du inte hittar din produkt är du varmt välkommen att kontakta oss.

Fönster är en viktig del av varje hus, kontor eller lägenhet. Vackra och säkra fönster är lika viktiga, i den moderna världen, som värme eller el. Den senaste tekniken gör det möjligt, för vårt företag, att kombinera estetisk (design) och praktisk del vilket ger oss möjlighet att skapa snygga fönster som tillverkas, med utgångspunkt i kundens önskemål, för olika typer av interiörer. Våra fönster är hållbara och säkra, kräver minimalt underhåll, behåller värme och ger luftcirkulation och viktigast av allt är att det är kvalitetsfönster till ett mycket konkurrenskraftigt pris i Stockholm och i hela Sverige.

Vårt företag har länge funnits på den europeiska fönstermarknaden. Under denna tid har vi skaffat oss en lång erfarenhet av tillverkning och installation av olika fönstertyper både i privata hem, i kontor och i stadsbornas lägenheter.

Varför ska du köpa fönster hos oss och varför just våra fönster?

1. Garanti och kvalitet. Vi är certifierade tillverkare och du samarbetar direkt med tillverkaren av slutprodukten. Vi gör mätningar samt tillverkar och installera nyckelfärdiga fönster. Det är en heltäckande process utan att ni ska behöva flytta från ert kontor. Det händer följande när du ringer eller skriver till oss: du får en personlig rådgivning, våra experter åker hem till dig och genomför alla nödvändiga mätningar, vi skriver på kotraktet och, till sist, genomför installationen på avtalad tid.

2. Underhåll och säkerhet. Våra fönster kräver inte något speciellt underhåll. De är säkra, hållbara och praktiska att använda. Vi garanterar att våra fönsters kvalitet inte påverkas av kyla och värme. Oberoende av väderlek kommer våra fönster att fortsätta uppfylla sin funktion.

3. Komfort och energibesparing. Våra fönster har utmärkt ljudisolering och tätning. Du kan glömma om rinningar, drag, damm och fukt på väggar varje gång det regnar eller blåser ute! Glöm problemen med värmen i lägenheten! Fönster som vi erbjuder dig är en perfekt lösning både för komfort och för energibesparing i ditt hem.

4. Stil och design. Har du installerat nya fönster och vill, omedelbart, börja dekorera dem? Vi kan hjälpa dig med det! Förutom fönster producerar vi även rullgardiner och persienner, dörrar, fönsterdörrar och mycket mer. Du behöver inte leta efter ytterligare ett företag som kan hjälpa dig att sätta upp persienner eller välja rullgardiner som passar till din interiör. Vi erbjuder en heltäckande tjänst, från mätning till slutförd fönsterdesign, utan några mellanhänder!

5. Garanti. Företag Fönstex AB erbjuder garanti på alla våra produkter. Vi är övertygade om att våra fönster har högsta kvalitet och följer alltid garantivillkoren. För att få bekräftelse på våra ord och arbetets kvalitet kan du gärna läsa våra kunders recensioner här.

6. Ett modernt synsätt och arbete med kunder. Vi garanterar bästa kvalitet på kortast möjliga tid och ett flexibelt rabattsystem. Ett brett utbud av konfigurationsfönster i Stockholm, kvalitet och komplett service till de mest konkurrenskraftiga priserna är det som kännetecknar företaget Fönstex AB.

Om du har bestämt dig att köpa fönster och vill få bästa möjliga fönsteralternativ till lägsta pris är du vår kund.

Kontakta oss gärna på det sätt som passar dig bäst, via e-post, telefon eller online chatt, och vi kommer att integrera komfortteknologin med ditt hus, lägenhet eller kontor.

Träfönster

Träfönster till skillnad från plastfönster (PVC) kännetecknas av sin estetik och mångfald. De tillverkas av ett naturligt material som tillåter förverkliga levande och djärva designkombinationer.
Vi på Fönstex AB tillverkar och erbjuder våra kunder högkvalitativa träfönster.

Företaget Fönstex AB erbjuder sina kunder i Stockholm och hela Sverige att köpa moderna energieffektiva sp fönster i trä.

Kombination av modern teknik och miljövänliga material gör träfönster till en klimatsmart lösning för varje hem.

Moderna sp fönster i trä tillverkas av olika träslag och var och en av dem har sina egna fördelar.

Tillverkning av träfönster

Huvudstadier för behandling av trägrunden.

- Dopping - Impregnering.
- Priming - ridåbeläggning.
- Sprutlackering, upp till fem skikt (med tanke på färg).

 
Färg- och lackprodukter har en nätstruktur vilket gör att fönster kan behålla förmågan att "andas".

Företaget Fönstex AB erbjuder dig ett profilsystem i trä och utgår från kundens individuella önskemål och behov.

Träfönster - Miljö och säkerhet
Trä består till 100% av naturligt material. Med träfönster i huset kan du slippa bli orolig för din familjs hälsa.

Träfönster - Varmt på vintern och svalt på sommaren
Trä är ett material med bästa värmeisolerande egenskaper. Det är enkelt att kontrollera det inomhus. Träfönster förblir behagligt varmt både i sommarvärmen och i vinterkylan.

Träfönster – Tystnad
Moderna treglasfönster kan ge absolut tystnad i huset. Flera tätningslager förstärker brusisoleringen.

Träfönster - Brandsäkerhet
Till skillnad från syntetiska material smälter inte trä när det brinner och utsöndrar inte giftiga kemikalier.

Träfönster - Frisk luft
Träramar släpper igenom luft vilket ger en naturlig ventilation i huset. Trä ger möjlighet att hålla temperaturen och fuktighetsnivå under kontroll.

Träfönster – Ett vackert hus
Fönster i trä som matchar parkettgolv och trämöbler kan ge interiören ett snyggare utseende och skapa en hemtrevlig atmosfär.

Träfönster – Lång livslängd
Moderna träfönster tillverkas med hjälp av en ny teknik och behandlas med skyddsmedel. Med lite fönsterunderhåll kan livslängden på dina fönster förlängas avsevärt.

Läs mer...

Träfönster med Aluminium

Dessa fönster sett från utsidan har ett speciellt aluminiuminlägg fastmonterat på karmen och bågen.

Detta inlägg skyddar konstruktionen mot brännskador, yttre miljöpåverkan och erosion. Tack vare denna lösning ökar livslängd på ett sådant fönster upp till 50 år och ger bättre värme- och ljudisolering.

Läs mer...

Specialfönster

Tack vare vår egen produktion kan vi producera fönsterkonstruktioner i vilken form och färg du vill. Gör ditt val och resten tar vi hand om!

Vi på Fönstex AB tillverkar och erbjuder våra kunder högkvalitativa Specialfönster.

Unika plastfönster

Det som skiljer unika fönster från vanliga rektangulära fönster är deras form. Företaget Fönstex AB tillverkar unika plastprodukter inklusive plastfönster. Fabriken är utrustad med ett specialiserat produktionsområde, vilket tillhandahåller tillverkning av icke-standardiserade produkter av högsta kvalitet på kortast möjliga tid.

Unika fönster ger byggnaden en individuell karaktär.

För en tid sedan byggde man upp tusentals likartade hus. Stadsområden liknade varandra som bröder. Denna tid är nu förbi. Idag kan både ett fritidshus och en lägenhet vara unika och annorlunda. Den individuella karaktären uppnås med hjälp av olika arkitektoniska element. Unika fönster intar en speciell plats bland dem.

Unika fönster är efterfrågade av privata husägare

Byggnadens arkitektur har en stor betydelse för om man ska välja unika eller mer konventionella fönster. När det gäller lägenheter är unika fönster endast aktuella vid reparationer och används ganska sällan. Hos privata husägare är unika fönster däremot mycket efterfrågade.

Valv är inte det enda alternativet till rektangulära fönster

Den populäraste formen av unika fönster är valvformen. Valv är emellertid inte det enda alternativet till rektangulära fönster. PVC-profiler är lätt formbara. Förutom valvfönster tillverkar vårt företag asymmetriska, runda, trapetsformade, triangulära, ovala, polygonala fönster samt fönster med krökta mittposter.

Det finns emellertid vissa tekniska begränsningar när det gäller tillverkningen av unika fönster. Exempelvis går det inte att tillverka för stora fönster eller trianglar med mycket stor vinkelskärning. Vid tillverkning av triangulära fönster måste man tänka på att vinkeln måste vara minst 30°. I annat fall blir det svårt att skära bort glaset. Dessutom får svetsytorna inte överstiga längden på värmeelementen i svetsmaskinen.

Parametrar för tillverkning och installation av unika fönster uppfyller de högsta kraven.

Speciella fönster tillverkas på företagets industrianläggning, där det ingår glasverkstad och verkstad för plast- och träkonstruktioner, och har stor kapacitet för att producera icke-standardiserade produkter. Tack vare våra breda produktionslinjer erbjuder vi tillverkning av icke-standardiserade produkter på kortast möjliga tid. Modern utrustning och hög produktionsstandard bidrar till tillverkning av högkvalitativa produkter.

Installation av unika fönster kan genomföras både inuti och utanför rummet. För det sistnämnda installationssättet kan man använda sig av byggnadsställningar och klättringsutrustning. I installationsteamet ingår högt kvalificerade specialister som har genomgått ett rigoröst urval och utbildning.

Fönstex AB har, i sin portfolio, ett hundratal unika fönster.

Valvfönster

Valvfönster är en fönsterkonstruktion där den övre delen är formad till en välvbåge med en given radie. De mest populära typerna av valven är: halvcirkulära bågar. Dess används, som regel, vid kyrkobygge. Moriska påminner mycket om hästsko, bågformning kan man se i gotiska katedraler som ser ut som en halvellips. En viktig begränsning i tillverkningen av plast välvfönster är radien på böjningsprofil, som för fasta fönster bör vara minst 400 mm, och för öppningsbara - 440 mm.

Vi på företaget Fönstex AB kan erbjuda dig olika valvtyper som kommer både passa till byggnadens inre och yttre miljö och uppfylla alla dina krav när det gäller buller och värmeisolering.

Runda fönster

Runda fönster kan skapa livfull och färgglad atmosfär i rummet.  Tillverkningsprocessen av dessa fönster är ganska enkel. Liksom valvfönster tillverkas dessa med hjälp av böjbara profiler. I slutändan får man två halvcirklar som, genom svetsning förvandlas till ett runt fönster. Runda fönster, till skillnad från valvfönster, är begränsade när det gäller böjningsradien och när det gäller den maximala vikten av luckan.

Runda fönster skiljs huvudsakligen åt på grundval av deras öppningssätt. De kan ha halvcirkelformade luckor (en eller två). Var och en av dessa typer medför vissa begränsningar för fönstrets storlek och vikt.

Runda fönster används, förutom i boarean, även på vindar och i källare. Dessa fönster är även en bra lösning för lokaler som ligger direkt under tak.

Trapetsform

Fönster som är tillverkade i trapetsform, liksom andra ovanliga fönster, är en bra lösning för alla lokalertyper. Det är viktigt att tänka på att fönstervinklar bör vara minst 30 grader. Det finns annars inga andra begränsningar och allt hänger på kundens fantasi. Dess fönster passar bra till olika dekorativa mönster. Exempelvis kan de ge känsla av romantik och retrostil.

Det finns många anledningar till varför människor väljer trapetsformade fönster. Exempelvis, om man har sadeltak kan trapetsformade fönster släppa in mer ljus i rummen. Dessutom kan denna typ av fönster tyda på att huset ägare har en fin smak. Det är också viktigt att komma ihåg att fönster i trapetsform inte bara är snygga men är även mycket funktionella.

Triangulära fönster

Triangulära fönster väljs idag ofta av villa- och fritidshusägare, speciellt om huset har ett toppigt tak. För tillverkningen av triangulära fönster går det åt mer material än för tillverkningen av rektangulära fönster vilket, naturligtvis, påverkar priset. Den höga kostnaden beror på installationens komplexitet. Det är bättre om fönstervinklar är minst 30 grader.

Fönster av denna typ har vanligtvis en form av likbent eller rattvinklad triangel. Den förstnämnda varianten ser bra ut på en konventionell fönsterkonstruktion eller om fönstret sitter direkt under taket. Den sistnämnda varianten möjliggör installation av fönster med roterande eller utfällbart öppningssätt. Triangulära fönster passar perfekt in i en mängd av olika designlösningar, vare sig det är en strikt klassisk design eller modern hi-tech.

Installationssätt av plastfönster med ovanlig form spelar en stor roll för fönstrens livslängd. Våra proffs har lång erfarenhet av fönsterinstallation. De kan installera fönster av olika former och storlekar samt genomföra tätning och isolering.

Vi erbjuder dig tillverkning av fönster i olika former och komplexitet. För att göra en beställning behöver du bara ringa oss på +46 (0) 8 1214 8030 / +46 (0) 7306 77771 eller fylla gärna i kontaktformuläret och vi kommer att kontakta dig inom 24 timmar.

Läs mer...

PVC Fönster

Hålla värmen i hemmet?
Skydda dig mot vind och regn?
Ge hemmet mer komfort?

Dessa frågor har ett svar: Underhållsfria plastfönster från Fönstex AB!

Vi på Fönstex AB erbjuder våra kunder endast det bästa som du kan hitta på marknaden. Vi säger det högt att du som kund kan räkna med oklanderlig underhåll och skönhet under många år framöver och kommer glädjas av våra:

  • Plastfönster (PVC) av varierande komplexitet
  • Dörrar och fönster i olika färger och former
  • Balkongramar och block Priser
  • Garantier

Hos oss kan du köpa fönster och allt nödvändigt för arbete i parti- och detaljhandel: plastpaneler, profiler, fönsterbänkar och dörrar - allt på ett och samma ställe till rimliga priser.

 Produktion av högkvalitativa plastfönster (PVC-fönster)

Tillverkning av högkvalitativa platsfönster (sp fönster) börjar med perfekt ordning i tillverkningsprocessen. Fabriken, där fönster tillverkas, måste ha ett industrigolv av yttersta kvalitét med hög nötningsbeständighet eftersom dammet är den främsta boven vid produktion.

Under hela året bör rumstemperaturen i lokalen ej understiga 17°C. Arbetsplatserna måste vara utrustade med tillräcklig belysning för att operatören ska utföra ett kvalitetsarbete.

En av de mest kritiska processer vid produktion när det gäller inverkan på kvaliteten på plastfönster är skärning av PVC-profiler. Kvaliteten beror i denna process beror på hur noggrann skärningsvinkeln är och storleken på profilen, samt kvaliteten på den skurna ytan.

För att få bort kondensvatten från glaskasseten och fönsterbågar på plastfönster gör man i ramen och fönsterbågar dräneringshål. Lutande PVC profiler från Rehau har en framgångsrik design som samlar fukt i underkanten, precis där man gör dräneringshål. Det är ytterst viktigt att avståndet mellan intilliggande dräneringshål bör ej överstiga 600 mm, annars kommer fuktavlägsnandet att försvåras.

Vid ihopsättning av plastprofiler bör man få bort skärningsrester och damm. Snitten i PVC-profiler måste skyddas från kontaminering och därför redskapet med luftflödet som får bort rester och damm måste ha en ren luft som inte innehåller någon kondenserad fukt och rester från maskinolja. Ihopsättning av plastprofiler är också viktig process när vi talar om kvalitét på plastfönster.

Installation av passande beslag på bågen utförs på specialanpassade industribord. Automatiserat industribord i kombination med en giljotin, borrning och ihopskruvning gör att man kan tillverka önskad storlek med oöverträfflig precision.

Efter montering av rambeslag på motsvarande bågar övergår man till installation av glaspaket. Fönsterbågar hängs på en ram, monterar fast salningsspår och stödlister. Efter installation av glaspaket i bågar monteras de fast med hjälp av stödlister. Denna process utförs i syfte att få till styvheten mellan glaset och bågen som sedan fungerar som en enhet. Montagemetoden motsvarar öppningsmekanismen hos fönsterbågen. När du installerar glaskasett bör du se till att tätningarna i hörnen sitter tätt och radiellt i stället för inrullade i glaset.

Mått för att skära bågstycksprofiler som trycker in glaspaket från insidan av konstruktionen tillverkas utifrån preliminära beräkningar eller utifrån faktiska mått på det färdiga plastfönstret. Små profiler skärs med exakta mått, medan större profiler skärs med plusmarginal i storleken för att kompensera eventuella förändringar som kan uppkomma efter installationen av plastfönstret. Så här installerar du bågstycken: små profiler kommer första, sedan kommer stora. Bågstycken slås in med hjälp av speciella hammare som förhindrar deformering och repbildning.

Efter kontroll av plastfönstret är det klar för att skickas till kunden.

Läs mer...

Varför välja oss?


Företaget Fönstex AB tillverkar, säljer och installerar dörrar och fönster i hela Sverige och i Norge. Vårt huvudkontor och showroom ligger i Stockholm på adressen: Västberga allé 1, 126 30 Hägersten.

Vi har väletablerad logistik i städer såsom: Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Örebro, Linköping, Helsingborg, Jönköping, Norrköping, Lund, Umeå, Gävle, Borås, Eskilstuna, Södertälje, Karlstad, Växjö, Halmstad, samt Oslo, Bergen, Trondheim och Kristianstad.

Våra träfönster, trädörrar, Plastdörrar (PVC-dörrar) och PVC-fönster kan du hitta på alla orter i storstockholms kommuner: Botkyrka, Danderyd, Ekerö, Haninge, Huddinge, Järfälla, Lidingö, Nacka, Norrtälje, Nykvarn, Nynäshamn, Salem, Sigtuna, Sollentuna, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Södertälje, Tyresö, Täby, Upplands-Bro, Upplands Väsby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö och Österåker.

Våra fönster är tillverkade av komponenter som tillverkas av sådana världsledande företag såsom: plastprofiler från tyska Rehau, aluminiumprofiler från svenska SAPA, beslag från svenska ASSA, Stoeryd och tyska Hoppe, Winkhaus.

Om oss

Bolaget Fönstex AB tillverkar och erbjuder sina kunder högkvalitativa fönster och dörrar av trä och PVC. Vi har tre produktionslinjer: träfönster och dörrar, träfönster och dörrar med aluminium, plastfönster och dörrar.

Kontakta oss